LUNCHGERECHT

Aardappelsalade met doperwten

  • Aantal porties
  • 4 porties
  • Bereidingstijd
  • 25 minuten + 15 minuten wachten
  • Ingrediënten
    • 200 gram diepvries doperwten
    • 4 eieren
    • 500 gram vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
    • 2 el witte wijnazijn
    • 4-5 el walnootolie
    • 3 tl fijne mosterd
    • 1 el bieslook, fijngeknipt
    • 1 el dille, fijngeknipt
    • 4 plakjes achterham, gegrild

Bereidingswijze

Laat doperwten in een zeef in 1 uur ontdooien. Kook eieren in 4-6 minuten bijna hard.
Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Kook intussen de aardappelen in een pan met ruim kokend water met wat zout in 5 minuten beetgaar.
Laat de aardappelen in een vergiet uitlekken.
Klop in een schaal azijn met walnootolie, mosterd en wat zout en versgemalen peper tot een mooi gebonden dressing. Roer bieslook en dille erdoor.

Schep aardappelen nog warm met doperwten erdoor. Laat salade minstens 15 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Snijd eieren elk in 4 parten en halveer parten. Schep eieren voorzichtig door salade.
Schep salade in 4 glazen schaaltjes en garneer met tot bloem gedrapeerde plakjes ham.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder