VOORGERECHT

Limburgse mosterdsoep

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • ± 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 20 gram boter
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
    • 1 theelepel tijm, fijn gehakt
    • 4 theelepels Limburgse mosterd
    • 1 theelepel Djion mosterd
    • 500 ml kippenbouillon
    • 500 ml koksroom
    • 200 gram geitenmelk brie, in stukjes
    • 2 theelepel bieslook, in ringen
  • Materialen

Bereiden

Verhit de boter in een soeppan.
Bak de gesnipperde uien en de fijn gehakte knoflook in de soeppan.
Voeg tijm en twee verschillende soorten mosterd toe.
Laat de mengsel nog 1 minuut op middelhoge vuur bakken.

Blus de mengsel vervolgens af met kippenbouillon en koksroom.
Blijf roeren totdat de soep begint te koken.
Zet het vuur uit en laat de soep voor 10 minuten sudderen.
Blend de soep tot een romige structuur.

Voeg peper en zout toe.
Serveer de mosterdsoep met geitmelk brie en bieslook.

*Serveertip

Serveer de soep ook eens met knapperige bacon en dragon in plaats van de brie en bieslook!

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder