VLEESGERECHT

Lamsrollade met calvados

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • 45 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 dungesneden stuk lamsschouder van ca. 500 gram
    • ½ citroen
    • 2 zure appelen
    • 30 gram suiker
    • Kruidnagelpoeder
    • 2 teentjes knoflook
    • Gemberpoeder
    • Zout en peper
    • 100 gram boter
    • 1 dl appelsap
    • 2 dl Calvados
    • 1 bouillontablet
    • 1 eetlepel aardappelmeel
  • Materialen

Bereiden

Sla het vlees zo plat mogelijk.
Pers de citroen uit en besprenkel hiermee het vlees.
Schil de appelen, boor het klokhuis eruit en snijd het vruchtvlees in dunne schijven.
Leg de schijven appel op het vlees.

Strooi er de suiker en wat kruidnagelpoeder over.
Maak de teentje knoflook schoon en knijp ze boven het vlees uit.
Rol het vlees zo op, dat de appel niet meer te zien is en bind het lamsvlees dicht met keukentouw.
Bestrooi de rollade met gemberpoeder, zout en peper.

Verhit de boter in een braadpan en schroei hierin de rollade rondom dicht.
Verwarm het appelsap en schenk dit bij het vlees, doe een deksel op de pan en laat onder af en toe keren 50 a 60 minuten zachtjes stoven.
Neem de rollade uit de pan en houd hem warm.
Schenk de Calvados bij de jus.

Voeg het bouillontablet toe en breng aan de kook.
Meng het aardappelmeel aan met het water en schenk dit al roerende bij de jus.
Leg de rollade terug in de pan en laat deze goed doorwarmen.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout en eventueel wat gemberpoeder en Calvados.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder