VOORGERECHT
Kippensoep met kokos & groente
Iedereen kent wel de kippensoep.Probeer hem daarom nu eens met de verrassende smaak van kokosmelk en verse groente. Het zal je zeker waardering opleveren.
Voorgerecht
4 normale porties
Bereidingstijd
ca. 30 minuten
INGREDIËNTEN
3 el olie
1 ui gesnipperd
150 g kipfilet, in heel kleine blokjes
1 liter kippenbouillon
rasp en sap van V2 biologische citroen 100 ml kokosmelk
2 laurierblaadjes
1 rode en 1 gele paprika, in blokjes
3 bospenen, geschild en in blokjes van 1 cm
100 g bloemkool, in kleine roosjes
100 g broccoli, in kleine roosjes
handje sperziebonen, in stukjes van 1 cm
Verwarm olie in een soeppan en fruit ui zachtjes glazig.
Schep kipblokjes erdoor en bak alles 2-3 minuten tot kip lichtbruin is.
Schenk bouillon erbij en voeg 1-2 el citroensap, citroenrasp, kokosmelk en laurierblaadjes toe.
Maal er wat zwarte peper boven.
Breng soep aan de kook en laat 10 minuten tegen de kook aan trekken.
Voeg alle groenten toe en laat soep 8-10 minuten zachtjes koken tot alle groenten beetgaar zijn.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveer de soep in diepe borden.