VOORGERECHT

Kippensoep met kokos & groente

Iedereen kent wel de kippensoep.
Probeer hem daarom nu eens met de verrassende smaak van kokosmelk en verse groente. Het zal je zeker waardering opleveren.

Soort gerecht

Voorgerecht

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 30 minuten


INGREDIËNTEN

3 el olie
1 ui gesnipperd
150 g kipfilet, in heel kleine blokjes
1 liter kippenbouillon
rasp en sap van V2 biologische citroen 100 ml kokosmelk
2 laurierblaadjes
1 rode en 1 gele paprika, in blokjes
3 bospenen, geschild en in blokjes van 1 cm
100 g bloemkool, in kleine roosjes
100 g broccoli, in kleine roosjes
handje sperziebonen, in stukjes van 1 cm


bereiden

Verwarm olie in een soeppan en fruit ui zacht­jes glazig.
Schep kipblokjes erdoor en bak alles 2-3 minuten tot kip lichtbruin is.
Schenk bouillon erbij en voeg 1-2 el citroen­sap, citroenrasp, kokosmelk en laurierblaadjes toe.
Maal er wat zwarte peper boven.
Breng soep aan de kook en laat 10 minuten tegen de kook aan trekken.
Voeg alle groenten toe en laat soep 8-10 minuten zachtjes koken tot alle groenten beetgaar zijn.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveer de soep in diepe borden.


  • kippensoep

    Dit is zo'n voorgerecht die in feite geen introductie meer behoeft. Om die reden attenderen we je op de BK Karaat pannenserie met koudegrepen.
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder