HOOFDGERECHT

Kerriekip

  • Aantal porties
  • 4 porties
  • Bereidingstijd
  • 45 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 kilo kipfilet
    • 4 eetlepels bloem
    • 4 eetlepels zonnebloemolie
    • 2 uien
    • 1 groene paprika
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels kerriepoeder
    • 5 gram zout
    • 500 gram tomaten
    • 1 deciliter tomatensap
  • Materialen

Bereidingswijze

Haal de kipfilets door de bloem.
Verwarm de olie en bak hierin de stukken kip aan alle kanten mooi bruin.
Neem de kip uit de pan.
Per de uien en snijd er ringen van.
Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes.

Fruit de uienringen, de paprikablokjes, het schoongemaakte en uitgeperste knoflook, het kerriepoeder en wat zout in de olie.
Was de tomaten en snijd ze in vieren.
Voeg de tomaten en het tomatensap bij het uienmengsel.

Doe de kip in de pan en stoof de massa nog 30 minuten zachtjes tot de kip gaar is.
Serveer met aardappels en peultjes.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder