HOOFDGERECHT

Hollandse erwtensoep

  • Aantal porties
  • 8 normale porties
  • Bereidingstijd
  • 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 1/2 knolselderij
    • 1 winterwortel
    • 2 dunne preien
    • 250 g gerookte spekblokjes
    • 2 laurierblaadjes
    • 400 g spliterwten
    • 1 rookworst
  • Materialen
  • Bereidingswijze


    Schil voor de erwtensoep de knolselderij en snijd in dobbelsteentjes van 1 cm. Schil de wortel en snijd in stukjes.
    Snijd de prei in ringen en was ze onder de kraan. Hak de bladselderij fijn.
    Giet 1,5 liter water in de snelkookpan en voeg het spek, laurier, groenten en spliterwten toe.
    Sluit het deksel van de pan en breng de soep op stand 2 (de hoogste druk) aan de kook.
    Draai het vuur zacht zodra de pan onder druk staat en laat 15 minuten koken.


    Snijd ondertussen de worst in plakjes.
    Laat de druk via het drukventiel uit de pan ontsnappen. Roer de worst door de soep en sluit de deksel.
    Laat de soep nog 5 min. staan zodat de worst kan wellen en opwarmen.
    Breng de erwtensoep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in kommen en bestrooi met de resterende bladpeterselie.


    Serveertip: Lekker met roggebrood en katenspek.


    Dit recept is afkomstig van de website koken met kennis van Eke Mariën.

    Heb je vragen over
    onze producten?

    Lees verder

    JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

    Lees verder

    HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

    Lees verder