VOORGERECHT

Hartige galettes

  • Aantal porties
  • 4 porties
  • Bereidingstijd
  • 30-60 minuten
  • Ingrediënten
    • 225 g boekweitmeel
    • 2 eieren
    • 300 ml volle melk
    • 60 gesmolten boter + 30 g boter voor erop
    • 8 plakjes ham
    • 8 kleine eieren
    • 125 g geraspte kaas (emmenthaler of gruyère)
  • Materialen

Bereidingswijze

Klopt de eieren, 100 ml melk en het meel tot een beslag.
Voeg tijdens het kloppen de boter, 175 ml water en de rest van het melk erdoor. Verhit de pannenkoekpan op halfhoog vuur en bak (zonder boter) 8 dunne flensjes.

Voor het vullen de flensjes leg je ze één voor één terug in de pannenkoekpan. Laat op elk flensje een klontje boter smelten.
Leg er vervolgens een plakje ham op. Breek een ei over het flensje en verspreid met de bolle kant van een lepel het eiwit.
Zorg ervoor dat de dooier in het midden ligt en heel blijft.
Bestrooi de kaar erover, klap de randen naar binnen zodat de eidooier zichtbaar blijft.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder