EENPANSMAALTIJD

Harira

Een lekkere maaltijdsoep van Marokkaanse afkomst. Heerlijke stukjes lamsvlees, kikkerkerwten en Marokkaans brood vormen de ingrediënten van dit traditionele recept.
TIP: bereid de soep een dag van te voren en laat het een nacht in de koelkast staan; de smaak is dan meer doorgetrokken en je bent de volgende dag snel klaar!

AANTAL porties

3 normale porties


Bereidingstijd

ca. 120 minuten (Laat de soep 1,5 uur koken)


INGREDIËNTEN

100 g kikkererwten
½ dl olie
50 g vermicelli
1 ui
½ bosje selderijblad
300 g tomaten
250 g lamsvlees
½ theelepel kaneel
zout en peper
2 liter water
100 g zelfrijzend bakmeel
Marokkaans brood

bereiden

Week de kikkererwten een nacht in ruim koud water.
Spoel de kikkererwten de volgende dag goed af.
Doe de olie in een grote pan, breek de vermicelli hierin.
Maak de ui schoon en snijd deze klein.

Verwarm de olie en smoor hierin de ui.
Was het selderijblad, droog het en snijd het fijn.
Was de tomaten en snijd ze in vieren.
Snijd het vlees in blokjes.

Voeg het selderijblad, de tomaten, het lamsvlees, de kaneel, zout en peper aan de ui toe.
Laat de inhoud van de pan nog ca. 10 minuten smoren.
Voeg de kikkererwten en het water toe, breng dit aan de kook en laat de soep 1½ uur zachtjes koken.
Doe het bakmeel in een kommetje en voeg al roerende zoveel water toe tot een beslag ontstaat zo dik als voor flensjes.
Schenk, onder voortdurend roeren, het aangemengde bakmeel bij de soep.

Roer de soep nog 10 minuten goed door.
Serveer dde soep zo heet mogelijk, geef er Marokkaans brood bij.

  • Eigenzinnige pan

    BK Excellent kookpan is een pan uit de eigenzinnige Excellent serie van BK. Met zijn bolle wanden en prominente grepen en knoppen, is het een ware eyecatcher op het fornuis en op tafel.
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder