NAGERECHT

Hangop

Niemand weet hoe oud dit recept precies is, maar iedereen weet dat het erg lekker is!
Nederlands traditioneel recept met rabarber en aardbeien.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

30 - 60 minuten + 12 uur wachten


INGREDIËNTEN

1 liter volle yoghurt
200 ml water
50 g suiker
sap van citroen
250 g rabarber, in stukjes
250 g aardbeien, in stukken
1 el custardpoeder
200 ml slagroom
verse muntblaadjes

Bereiden:

Leg een stuk kaasdoek of goed uitgespoelde schone theedoek in een vergiet.
Schenk de yoghurt erin en laat in de koelkast de yoghurt een nacht uitlekken.
Schenk het water in een pan, voeg suiker, citroensap, rabarber en aardbeien toe en laat het 15 minuten zachtjes koken.

Roer het custardpoeder met 1 eetlepel water tot een papje en schenk dit al roerend bij het rabarber-aardbeienmengsel in de pan.
Blijf roeren tot er een stevige saus ontstaat. Laat afkoelen.
Klop de slagroom stijf en spatel de uitgelekte yoghurt luchtig erdoor.
Verdeel dit mengsel over 4 schaaltjes.
Lepel de afgekoelde rabarber-aardbeiensaus over de yoghurt en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Garneer eventueel met een blaadje verse munt.

  • Makkelijk stapelbaar en koudegrepen

    De Conical Cool pannenserie is werkelijk cool: de robuuste kunststof grepen worden niet snel warm.

    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder