VOORGERECHT

Groentesoep

  • Bereidingstijd
  • 20-30 minuten
  • Ingrediënten
    • 4 liter water
    • 4 mergpijpjes
    • pond runder soepvlees
    • 400 gram runder gehakt
    • 2 strengen vermicceli (middel)
    • 2 grote uien
    • bos peterselie
    • bos selderij
    • 10 tenen knoflook
    • 400 gram grove boeren soep groenten
    • 4 laurierblaadjes
    • 2 tl thijm gedroogd
    • 3 tl rozemarijn
    • 4 kruidnagelen
    • 2 tl majoraan
    • 2 tl basilicum
    • 2 blaadjes foelie
    • 1 lombok
    • zout naar smaak
  • Materialen

Voorbereiding

Was de peterselie en laat ze uitlekken.
Was de selderij lat ze uitlekken en snijd ze fijn.
Ontdoe de schilletjes van de knoflook.
Schil de uien en halveer ze.
Doe het gehakt in de schaal en meng er 1 theelepel zout en 2 tl nootmuskaat door. Draai er balletjes van.

Breidingswijze

Zet de pan op de hittebron met de mergpijpjes soepvlees en de gehaktballetjes.
Breng het geheel aan de kook en schuim het af.
Leg er de uien de bos peterselie, lombok en de knoflookteentjes in en strooi er vervolgens de kruiden bij.
Zet de hittebron laag en trek er in circa 4 uren een bouillon van.
Haal de pan van de hittebron, schep met de schuimspaan de peterselie eruit en pers het sap eruit met een lepel.

Haal de uien eruit en gooi dit samen met de peterselie en lombok weg.
Laat de bouillon afkoelen en zet de pan met het deksel ietsje schuin er op in de koelkast.
Haal de pan na circa 8 uren uit de koelkast, schep het vet eraf en verwijder de de mergpijpjes.
Zet de pan weer op de hittebron en breng de bouillon heel zachtjes aan de kook. Dit is belangrijk voor het behoud van de smaak.

Doe er de soepgroenten bij en laat het vijf minuten heel zachtjes sudderen.
Knijp er dan de twee strengen vermicelli in fijn en laat de soep nog eens 10 a 15 minuten zachtjes koken.
Laat de soep afkoelen om alle smaakstoffen hun werk te laten doen en warm de soep dan weer op.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder