HOOFDGERECHT - VEGETARISCH

Granensalade met paprika

Varieer vaker zonder vlees. Met deze vegetarische lauwwarme salade bijvoorbeeld.
Iedereen smult er van!

Soort gerecht

Vegatarisch hoofdgerecht

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 40 minuten


INGREDIËNTEN

50 g haverkorrels
50 g boekweitkorrels
50 g zwarte quinoa
1 grote gele paprika, in repen
250 g groene druiven
1 kropje radicchio, in brede repen
5-6 el olijfolie
300 g panklare spinazie
sap en rasp van 1 sinaasappel
1 tl mosterd


bereiden
  • Verwarm de oven voor op 220 °c. Breng in een pan 400 ml water met wat zout aan de kook.
  • Voeg haverkorrels toe en kook 10 minuten zachtjes. Roer dan boekweit en quinoa erdoor en kook granen in nog 15 minuten beetgaar.
  • Schep in een braadslede paprikarepen om met druiven en radicchio. Strooi er zout en versgemalen peper over en druppel er 2 eetlepels olijfolie over.
  • Rooster in de oven in 15-20 minuten beetgaar. Schep af en toe om.
  • Schep spinazie door geroosterde groenten en schuif braadslede nog 3-5 minuten in de oven, tot spinazie gaat slinken.
  • Laat groenten afkoelen tot lauwwarm.
  • Klop in een schaal een dressing van sinaasap­pelsap, sinaasappelrasp, mosterd en 3-4 eet­lepels olijfolie en schep warm granenmengsel erdoor. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • Schep granen op borden en verdeel gerooster­de groenten erover.
  • Serveer salade lauwwarm.

  • Meer Karaat!

    De BK Karaat is een pannenserie die al meerdere generaties lang in Nederlandse keukenkasten wordt aangetroffen. Een alleskunner. Klik hieronder voor meer over deze serie
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder