BIJGERECHT - VEGA

Gortsalade

Erg geliefd op zomers dagen: Salade van gort, sesamzaadjes en komijnekaas

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

60 minuten


INGREDIËNTEN

250 g gort
1 el olijfolie
2 el sesamzaadjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
70 g walnoten
200 g bleekselderij, fijngesneden
2 bosuitjes, in kleine ringetjes
225 g oude komijnekaas. in blokjes van 5 mm
20 g krulpeterselie, fijngesneden

Voor Dressing

8 el olijfolie
4 tl sesamolie
3 el witte wijnazijn
2 el vloeibare honing


Bereiden:

Breng 1 liter water aan de kook, voeg de gort toe en breng opnieuw aan de kook.
Laat op laag vuur 45 minuten met het deksel op de pan koken.
Roer regelmatig over de bodem van de pan. Voeg indien nodig extra kokend water toe.
Giet de gort af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. De gort moet een beetje droog aanvoelen.

Verwarm olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg sesamzaadjes, knoflook en walnoten toe.
Bak een paar minuten tot sesamzaadjes en knoflook lichtbruin kleuren. Laat het afkoelen op een bord.
Doe de gort in een grote kom en voeg de bleekselderij, bosuitjes, komijnekaas en krulpeterselie toe.

Roer de ingrediënten voor de dressing met zout en versgemalen peper goed door el­kaar en meng de dressing gelijkmatig door de salade. Schep als laatste de geroosterde walnoten, knoflook en sesamzaadjes erdoor.

  • De alleskunner in de keuken

    De BK Conical+ pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief de oven.
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder