VOORGERECHT

Gevulde tomatensoep

hier introtekst

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

50 minuten


Ingredienten

350 g kalfspoeloet
1 3/4 liter water
2 theelepels zout
3 takjes peterselie
foelie
tijm
rozemarijn
4 worteltjes
1 kg soeptomaten
50 g vermicelli
100 g. halfom gehakt
2 eetlepels fijn gesneden peterselie
zout en peper


Bereiden:

Vul een grote pan met de poelet samen het water, zout, de peterselie, foelie, tijm, rozemarijn en peperkorrels.
Maak de ui en worteltjes schoon, snijd ze klein en voeg ze aan de poelet toe.
Breng de inhoud aan de kook en laat de poelet ca. 2 uur op een zacht pitje trekken.
Was de soeptomaten, ontvel ze en snijd ze in vieren.
Zeef de bouillon en doe deze samen met de tomaten terug in de pan.
Kook de tomaten in de bouillon gaar in ca. 20 minuten.
Ontdoe het vlees ondertussen van velletjes en zeentjes en snijd het in nette stukjes.
Wrijf de tomaten door een zeef.
Doe de tomatenbouillon terug in de pan, voeg het vlees en de vermicelli toe en laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken.
Maak het gehakt aan met zaut, peper, nootmuskaat en paneermeel.
Maak de handen vochtig en draai van het gehakt kleine stevige balletjes
Laat de balletjes gehakt de laatste 5 minuten in de soep meekoken.
Was de champignons, snijd ze in plak- jes en voeg ze aan de soep toe.
Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi vlak voor het opdienen de fijngesneden peterselie over de tomatensoep.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder