VIS - HOOFDGERECHT

Gestoomde vispakketjes

Gestoomde visgerecht met een hartige smaak van Spaanse peper. De vis is mals en smaakvol dankzij de stoombereiding.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 35 minuten


Voedingswaarde

565 kj/135 kcal./22 g eiwit / 3 g vet / 5 g koolhydraten


INGREDIËNTEN

450 gr victoriabaars- of kabeljauwfilet
3 sjalotten
1 stengel sereh (citroengras)
1 rode Spaanse peper
6 (Thaise) basicilicumblaadjes
1 ½ el rode currypasta
2 el vissaus
4 stukken bakpapier van 30x30 cm


bereiden

Snijd de vis in blokjes en dep ze droog met keukenpapier. Pel de sjalotten en snijd ze in dunne partjes.
Verwijder het stugge buitenste blad en de uiteinden van de sereh en hak de stengel fijn. Snijd de Spaanse peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

Snijd het basicilcum in reepjes.
Schep in een kom de vis, currypasta, vissaus, sjalot, Spaanse peper, sereh en basilicum door elkaar.
Verdeel het mengsel over het bakpapier en vouw het papier dicht. Zet de pakketjes in de stoompannen.

Breng in de waterpan zoveel water aan de kook, dat er nog 2 cm ruimte is tot de stoompan. Hang de stoompannen met vispakketjes boven elkaar boven het kokende water en zet het deksel erop.
Stoom de pakketjes in ca. 15 minuten gaar.

Haal de vispakketjes uit de stoompannen en leg ze op vier borden.
Scheur of knip het papier open.

Lekker met pandanrijst met doperwtjes en roergebakken bloemkool met rode Spaanse peper en geroosterde kokos.

Lees hier het BK receptenboek "Stomen"

Download hier het recept

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder