VIS - HOOFDGERECHT

Gestoomde tongrolletjes

Tong is een smakelijke vissoort die nog beter tot zijn recht komt door hem te stomen. Vitamines en smaak blijven beter bewaard.
Een heerlijke verrassing uit de BK stomerinzet.

Bereiden

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
Pel en snipper de sjalotjes.
Meng de sjalot met de blokjes tomaat en laat ze in een zeef uitlekken.
Was de slabladeren en snijd de harde nerven er wigvormig uit.

Leg de bladeren in een stoompan.
Breng in de waterpan zoveel water aan de kook, dat er nog 2 cm ruimte is tot de stoompan.
Hang de stoompan met slabladeren boven het kokendewater en zet het deksel erop.
Laat de slabladeren in 1-2 minuten soepel worden.

Dep de bladeren droog met keukenpapier en leg ze, elkaar gedeeltelijk overlappend, twee aan twee of drie aan drie op een plank.
Leg één van de tongfilets tussen twee velletjes natgemaakt plasticfolie en sla hem met de platte kant van een mes iets platter.
Doe hetzelfde met de overige filets.
Dep de filets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.

Schep het tomaatsjalotmengsel op het breedste gedeelte van de filets en rol de filets, beginnend bij de brede kant, zorgvuldig op.
Verpak de tongrolletjes in de slabladeren, zodat er in totaal vier pakketjes zijn.
Leg de pakketjes in een stoompan.

Breng het water in de waterpan opnieuw aan de kook.
Hang de stoompan met de tongrolletjes boven het kokende water en zet het deksel erop.
Stoom de tongrolletjes in ca. 7 minuten gaar.
Serveer de tongrolletjes met een saus van gesmoorde en gepureerde gele paprika en verse pasta.

Variatietip:

Dit gerecht kan ook worden gemaakt met filets van andere platvissen, bijvoorbeeld: schol, schar, tongschar, schartong.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder