GEVOGELTE - HOOFDGERECHT

Gestoomde kip met sugarsnaps en bosui

Kip is veelzijdig. Een in saké gestoomde kip is bijzonder eenvoudig te bereiden met de BK stomerinzet.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 35 minuten


Voedingswaarde

890 kj/212 kcal. / 33 g eiwit / 4 g vet/ 11 g koolhydraten


INGREDIËNTEN

4 cm gemberwortel
2 el citroensap
zout
4 kipfilets
400 g sugarsnaps
2 dl saké (Japanse rijstwijn)
3 bosuitjes

Voor de saus

4 el Japanse sojasaus
2 el mirin (Japanse rijswijn)
of mediumdry sherry
2 tl sesamolie

bereiden

Schil de gemberwortel en rasp hem fijn. Klop in een kom een marinade van het citroensap, de gember en wat zout.
Wentel de kipfilets erdoor en laat ze 10 minuten staan. Maak de sugarsnaps schoon en verdeel ze in een stoompan.
Leg de kipfilets in de andere stoompan. Breng in de waterpan de saké met zoveel water aan de kook, dat er nog 2 cm ruimte is tot de stoompan.

Hang de stoompannen met de sugarsnaps en de kipfilets boven elkaar boven de kokende saké en zet het deksel erop.
Stoom de kipfilets in 15-20 minuten gaar. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.

Klop een sausje van de sojasaus, mirin en sesamolie.
Snijd de kip in plakjes.
Verdeel de sugarsnaps erover en bestrooi het gerecht met de bosui.

Lekker met udon (Japanse tarwenoedels).


Lees hier het BK receptenboek "Stomen"

Download hier het recept

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder