DESSERT

Gepocheerde peer met sinaasappel

  • Aantal porties
  • 6 normale porties
  • Bereidingstijd
  • ± 40 minuten
  • Ingrediënten
    • 6 kleine rijpe handperen, geschild, steeltje eraan laten
    • 300 g kristal suiker
    • 200 ml Muscato wijn
    • schil van ½ sinaasappel
    • ½ el rode peper korrels, gekneusd
  • Ingrediënten sabayon
    • 4 el fijne kristal suiker
    • 5 kakel verse eidooiers
    • 3 el yuzu sap
    • 150 ml gember siroop, monin
    • 50 g gezouten pistache noten, geroosterd en grof gehakt
  • Materialen

Bereidingswijze Peren

Verwarm 500 ml water, wijn en suiker in een RVS kookpan en los de suiker er in op.
Voeg de sinaasappel zest toe.
Zet de geschilde peren rechtop in het suikerwater.
Draai het vuur laag.

Pocheer de peren op 85-90℃ gedurende 20-30 min.
Haal de peren uit de pan en laat afkoelen.
Kook de helft van de siroop in tot deze de dikte van een saus heeft.

Bereidingswijze Sabayon

Zet een RVS kookpan met een bodempje kokend water op.
Klop met een mixer in een hitte bestendige kom suiker, eidooiers, yuzu en siroop tot een dikke schuimige licht gele massa.
Zet de kom op de pan en klop tot de massa lobbig is.
Bij 80℃ is het eigeel gaar.

Haal de kom van het vuur en klop nog even door.
Serveer direct.
Serveer de peertjes met wat siroop.
Serveer vlak voor opdienen met de sabayon en de pistache noten.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder