VOORGERECHT

Gegrilde coquilles met saus antiboise

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • ± 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 3 trostomaten
    • 5 teentjes knoflook
    • 1 el fijngehakt peterselieblaadjes
    • 2 tl fijngehakte muntblaadjes
    • 2 el fijngehakte basilicumblaadjes (plus extra om te garneren)
    • mespuntje saffraandraadjes
    • 2 el witte wijn
    • ½ citroen
    • 250 g coquille vlees (3 à 4 stuks per persoon)
    • 8 eetlepel olijfolie
    • 1 el kappertjes, grof gehakt
    • 100 g (wilde) bladspinazie

Bereiden

Halveer de tomaten, lepel de zaden eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Hak 2 teentjes knoflook fijn en plet 3 teentjes onder een mes.
Hak de kruiden fijn en week de saffraan in de witte wijn.
Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap eruit.

Dep de cocquilles goed droog en bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie samen met de takjes tijm en de geplette tenen knoflook in een Infinity koekenpan. Zet de coquilles met een tang in de hete olie en bak ze ± 4 minuten op hoog vuur.
Draai ze halverwege om.

Voeg de fijngesneden tomaat toe als de coquilles bruin zijn.
Warm ze even op en haal dan de coquilles uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
Verwijder de takjes tijm en tenen knoflook uit de tomaten.
Maak de antiboise saus af door het toevoegen van de rest van de olijfolie, fijngehakte knoflook, kruiden, saffraanwijn, kappertjes, citroenschil en sap.

Breng tegen de kook en doe over in een kom.
Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de koekenpan (of een Infinity wok) op hoog vuur en roerbak hierin de spinazie een paar minuten tot ze slinkt (voeg eventueel een lepel olijfolie toe).
Schep goed om.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder