HOOFDGERECHT - VIS

Gebakken Sliptong

  • Aantal porties
  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd
  • 45 minuten
  • Ingrediënten
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 3 uien, in ringen gesneden
    • 2 eetlepels honing
    • 2 takjes tijm
    • 2 eetlepels witte wijnazijn
    • 100 gram boter, op kamertemperatuur
    • 2 eetlepels kreeftenpasta
    • Sap en zest van een citroen
    • 50 gram boter
    • 8 sliptongfilets
  • Materialen

Bereiden

Verwarm de olijfolie in de pan.
Bak de ui ringen tot ze lichtbruin zijn.
Voeg de honing, tijm en witte wijnazijn toe en kook dit voor 15 minuten op laag vuur.
Blijf roeren.

Meng de zachte boter met de kreeftenpasta, sap en zest van de citroen.
Breng de kreeftenboter op smaak met zout en peper.
Breng de sliptongen op smaak met zout en peper.
Verwarm de boter in de koekenpan en bak de sliptongen 3 minuten aan iedere kant totdat de een goudbruine korst ontstaat.

Serveer de vis met de warme uien en laat de kreeftenboter op de sliptongen smelten.

Bekijk de video van chef Eke voor de perfecte vis

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder