BIJGERECHT

Gambasalade

Deze Gambasalade is bij de kenners bekend als de lauwwarme zomerse gambasalade.
Probeer deze ook eens in de winter!

  • Aantal porties
  • 2 normale porties
  • Bereidingstijd
  • 20 - 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 4 el olie
    • 2 tl worcestersaus
    • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
    • sap van 1 limoen
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 tl gemalen komijn
    • 16 gamba's
    • 1 zoete aardappel, in blokjes
    • 200 ml sinaasappelsap
    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • l kerdemom
    • 1 paprika, in kleine blokjes
    • 2 bosuitjes, in ringetjes
    • 2 wortels, in plakjes
    • 1 avocado, in blokjes
    • 1 mango, in kleine blokjes
    • 8 chÈrrytomaatjes, gehalveerd
    • zout en peper
    • handje gesneden verse koriander
    • 1/2 grapefruit in plakken
  • Materialen

Bereiden

Meng voor de marinade in een schaaltje 1 eetlepel olie, worcestersaus, 2 uitgeperste teentjes knof­look, helft van limoensap, paprikapoeder en komijn.
Schep de gamba's erdoor en marineer ze 1 uur in de koelkast.
Kook de blokjes zoete aardappel in water beetgaar, spoel ze in een vergiet af met koud water.
Schenk het sinaasappelsap in een pannetje en voeg de sjalotten, 1 uitgeperst teentje knoflook en de kardemom toe.

Kook het sap op middelhoog vuur tot de helft in en laat afkoelen.
Verhit de resterende 3 eetlepels olie in een wok en roerbak de zoete aardappel op hoog vuur heel lichtbruin.
Schep uit de wok in een ruime schaal.
Roerbak de gamba's in dezelfde pan.

Voeg paprika, bosui en wortels toe en laat beetgaar worden.
Voeg als laatste het sinaasappelmengsel toe.
Schep de inhoud van de wok in de schaal bij de zoete aardappel, voeg avocado, mango, cherryto­maatjes en naar smaak zout en peper toe.
Schep luchtig om en garneer de salade met koriander en plakjes grapefruit.

Tip:

Gooi het uitgeperste limoentje niet weg, maar leg de helften in een kan koud water. Dat staat leuk op tafel en drinkt lekker weg bij de salade.

  • Ook kleine blokjes giet je makkelijk af

    Dankzij de vergrendelbare deksel kun je afgieten zonder dat de klein gesneden blokjes per ongeluk in de gootsteen komen.
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder