HOOFDGERECHT - VLEES
Franse boeuf bourguignon
- Aantal porties
- 4 normale porties
- Bereidingstijd
- ± 25 minuten
- Stooftijd: ± 2,5 uur
- Ingrediënten
-
- 100 g gerookte spekblokjes
- 750 g magere runderriblappen, in blokjes
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 kleine winterwortels, in plakjes
- 3 el tomatenpuree
- 500 ml rode wijn
- 200 ml runderfond
- 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon
- 1 zakje sjalotjes (350 g), schoongemaakt
- 1 bakje champignons, in kwarten
- Materialen
Bereiden
Bak de spekjes in 5 min. langzaam uit op laag vuur in een Bourgogne braadpan. Bestrooi de vleesblokjes met peper en zout.Draai het vuur hoger en bak het rundvlees 3 minuten met de spekjes mee.
Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak 2 minuten mee.
Roer de tomatenpuree door het gerecht en bak alles nog 2 minuten.
Voeg al roerende de wijn en runderfond toe en breng het gerecht tegen de kook.
Stoof de Boeuf Bourguignon in circa 2,5 uur gaar op heel laag vuur*. Roer af en toe.
Voeg de sjalotjes en champignons na 2 uur stoven bij het gerecht en laat ze meestoven tot het vlees gaar is.
*Gebruik een warmhoudplaatje om de stoofpot heel langzaam te garen. Of zet hem op de allerkleinste pit van je fornuis.
Serveertip: Stokbrood en ratatouille.