HOOFDGERECHT - VLEES

Franse boeuf bourguignon

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • ± 25 minuten
  • Stooftijd: ± 2,5 uur
  • Ingrediënten
    • 100 g gerookte spekblokjes
    • 750 g magere runderriblappen, in blokjes
    • 2 uien, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 kleine winterwortels, in plakjes
    • 3 el tomatenpuree
    • 500 ml rode wijn
    • 200 ml runderfond
    • 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon
    • 1 zakje sjalotjes (350 g), schoongemaakt
    • 1 bakje champignons, in kwarten
  • Materialen

Bereiden

Bak de spekjes in 5 min. langzaam uit op laag vuur in een Bourgogne braadpan. Bestrooi de vleesblokjes met peper en zout.
Draai het vuur hoger en bak het rundvlees 3 minuten met de spekjes mee.
Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak 2 minuten mee.
Roer de tomatenpuree door het gerecht en bak alles nog 2 minuten.

Voeg al roerende de wijn en runderfond toe en breng het gerecht tegen de kook.
Stoof de Boeuf Bourguignon in circa 2,5 uur gaar op heel laag vuur*. Roer af en toe.
Voeg de sjalotjes en champignons na 2 uur stoven bij het gerecht en laat ze meestoven tot het vlees gaar is.

*Gebruik een warmhoudplaatje om de stoofpot heel langzaam te garen. Of zet hem op de allerkleinste pit van je fornuis.

Serveertip: Stokbrood en ratatouille.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder