MAALTIJDSOEP

Erwtensoep

Iedereen kent de traditionele erwtensoep. Dit recept heeft een heerlijke variant met schouderkarbonades plus de traditionele rookworst.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

1 uur


INGREDIËNTEN

1/2 knolselderij
1 kleine winterwortel
1 dikke prei
400 g spliterwten
2 schouderkarbonades
100 g gerookte spekblokjes
1 rookworst van 250 g, in plakjes
2 el bladselderij, fijngehakt
2 el bladpeterselie, fijngehakt

Bereiden:

Maak de knolselderij, wortel en prei schoon.
Snijd de knolselderij en wortel in kleine blokjes en de prei in ringen.
Spoel de erwten in een zeef onder koud stromend water en laat ze uitlekken.

Vul een pan met 1,5 liter water en voeg de erwten, knolselderij, wortel, karbonades en spekblokjes toe.
Breng dit alles aan de kook en roer regelmatig. Kook de erwten in 30-40 minuten zachtjes gaar.

Neem de karbonades uit de pan en snijd het vlees in stukjes.
Doe het vlees terug in de pan en voeg de rookworst, prei en kruiden toe.
Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken.
Roer regelmatig goed door, zodat de erwten niet op de bodem vastplakken.
Serveer de erwtensoep in wijde kommen of schaaltjes.

TIP:

Lekker met roggebrood met katenspek.

  • Hollandse soep uit Nederlandse pannen

    De BK Q-linair Master is een Nederlands ontwerp dat drie internationale design awards in de wacht wist te slepen.
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder