VOORGERECHT

Doperwtensoep

Wil je gratineren in de oven of het gerecht opwarmen in de magnetron? De Royal Dutch Oven mini Cocottes kunnen zowel in de oven als in de magnetron (zonder deksel).

  • Aantal porties
  • Doperwtensoep
  • Bereidingstijd
  • 25 minuten
  • Ingrediënten
    • 150 g Belegen Beemster, in smalle reepjes
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 uien, gesnipperd
    • 200 g magere gerookte spekblokjes
    • 750 g diepvriesdoperwten
    • 1 liter kippenbouillon
    • 1/2 krop ijsbergsla, in smalle reepjes
    • Versgemalen peper en zout
  • Materialen

Bereiden

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui.
Bak in een koekenpan de spekblokjes licht krokant en zet ze apart.
Voeg de doperwten, de bouillon en de helft van de slareepjes bij de ui en breng alles aan de kook.

Kook zachtjes 10 minuten.
Pureer de soep met de staafmixer en voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep de rest van de slareepjes, de spekblokjes en de kaas door de soep.

Deze nieuwerwetse doperwtensoep is extra lekker met roggebrood met mosterd of piccalilly.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder