VLEES

De lekkerste gehaktbal

De lekkerste gehaktbal maak je zelf thuis in een Fortalit braadpan.

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • 45 minuten
  • Ingrediënten
    • 500 gram rundergehakt
    • 1 eetlepel grove mosterd
    • ½ eetlepel zout
    • 1 theelepel cayennepeper
    • 2 eieren
    • 100 gram paneermeel
    • 1 pot vleesfond
    • 1 klont boter
    • 2 eetlepels ketjap Manis
    • 1 half kopje (heet) water

Bereiden

Meng het gehakt in een kom met de ingrediënten (behalve het vleesfond en het water).
Kneed alles goed door elkaar en maak van het mengsel 4 gehaktballen.
Verhit de boterklont in de Fortalit braadpan op hoog vuur.
Braad hierin de gehaktballen rondom bruin aan.

Matig het vuur en voeg dan het halve kopje (heet) water en het vleesfond toe en roer even door.
Zet het deksel schuin op de pan en laat de ballen in ongeveer 25 minuten gaar sudderen.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder