NAGERECHT

Dame blanche de luxe

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

10 - 20 minuten


INGREDIËNTEN

2 bakken roomijs
500 ml slagroom
2 Marsrepen
1 zak Maltesers


Bereiden:

Schep twaalf ijsballen, leg ze op een met plasticfolie bekleedde schaal en vries ze weer in. Het ijs kan dan kort voor het serveren in de coupes en smelt dan minder snel.
Smelt de marsrepen met 250 ml slagroom au bain marie. Goed roeren tot je een mooie gladde saus krijgt.
Klop de overige slagroom stijf en zet in de koelkast.
Verkruimel de Maltesers.
Leg drie bollen ijs in een coupe, giet er de warme saus over en strooi er de verkruimelde Maltesers.
De chocoladesaus die over is kun je in een sauskom op tafel zetten, met de slagroom in een mooie schaal ernaast.

TIP:

Doe de Matlesers in een stevige plastic zak en sla er op met een deegroller.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder