NAGERECHT

Crêpes suzette

  • Aantal porties
  • 4 porties
  • Bereidingstijd
  • ±30-40 minuten
  • Ingrediënten
    • Voor de crêpes
    • 80 gr bloem
    • 2 eieren
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 1,5 eetlepel suiker
    • 200 ml melk
    • 50 gram gezouten boter (voor het bakken)
    • Voor de sinaasappelsaus
    • 50 gram gezouten boter
    • 50 gram suiker
    • 3 eetlepels Grand Marnier
    • 1 eetlepel cognac
    • sap van 1/2 sinaasappel + rasp van 1/2 sinaasappel
    • Optioneel voor het flamberen
    • 4 eetlepels Grand Marnier
    • 2 eetlepels Cognac
  • Materialen

Bereidingswijze

Klop de eieren, bloem, zonnebloemolie, melk en suiker in een grote kom tot een egaal beslag zonder klontjes.
Zet het beslag voor 30 min. in de koelkast.
Smelt voor de saus in een steelpan de boter op laag vuur. Voeg suiker, cognac, Grand Marnier, sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe. Breng het al roerend aan de kook en zorg dat de saus stroperig wordt. Zet apart.

Smelt de boter in de pannenkoekenpan om de crêpes te bakken. Giet, als de boter gesmolten is, een dun laagje van het beslag in de pan. Bak beide kanten goudbruin. Plaats de crêpes op een warm bord. Giet de saus op laag vuur in de pan. Leg de crêpes er een voor een in en vouw ze twee keer dubbel, zodat je driehoekjes krijgt. Besprenkel de saus nogmaals over de crêpes en serveer direct.

Flamberen

Verwarm de Grand Marnier en cognac in een steelpan. Giet dit over de crêpes en houd er een vlam bij om ze te flamberen.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder