HOOFDGERECHT

Coq au vin

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • Ca. 1½ uur
  • Ingrediënten
    • 4 el cognac
    • 7 dl Beaujolais
    • 2 ons sjalotten
    • 2 el bloem
    • 4 el water
    • ¼ bosje peterselie
    • 1½ kg kip in stukken
    • 100g boter of margarine
    • 250g champignons
    • Zout
    • Peper
  • Materialen

Bereiden

Was de kip en dep ze droog.
Wrijf de kip in met zout en peper.
Verwarm de boter en bak hierin de stukken kip snel aan alle kanten bruin.
Verwarm de cognac in een soeplepel en flambeer hiermee de kipdelen.

Schenk de Beaujolais over de kip en stoof de massa gedurende 1 uur met de schoongemaakte sjalotten.
Was de champignons en stoof ze de laatste 10 minuten mee.
Bind het vocht met de aangemengde bloem.
Was de peterselie, snijd de stelen eraf en hak het blad klein.

Roer de peterselie door het gerecht.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder