NAGERECHT

Chocolade trifle

Een nagerecht waar je van smult! De subtiele combinatie van deze zoete ingrediënten maken de maaltijd helemaal af!

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 30 minuten plus afkoeltijd (1 tot 2 uur)


INGREDIËNTEN

8 chocoladebiscuitjes (met een laagje chocolade erop)
4 el chocolade- of koffielikeur
275 g extra pure chocolade, in stukjes 250 ml slagroom
2 el poedersuiker
1 el cacao
50 g witte schuimpjes, in grove stukken
keukenmachine
steelpan


bereiden

Maal chocoladebiscuitjes in de keukenmachine fijn en verdeel over 4 glazen.
Strijk bovenkant glad en druppel likeur erover.
Smelt in een steelpan 200g chocolade al roerend op laag vuur tot een egale saus. Laat de saus iets afkoelen.

Klop in een kom slagroom met poedersuiker stijf. Schenk al kloppend gesmolten chocolade erbij. Blijf kloppen tot een egale mousse.
Schep de mousse op het biscuitmengsel, strijk de bovenkant voorzichtig glad.

Zet de glazen in de koelkast en laat de mousse 1-2 uur opstijven.
Bestuif vlak voor serveren de mousse met wat cacaopoeder en verdeel grove stukken meringue over de mousse.
Smelt in een steelpan resterende chocolade al roerend tot een egale saus. Laat de saus iets afkoelen, hij moet wel vloeibaar blijven.

Schenk de saus over de trifle.

  • Topkwaliteit en Energiebesparing

    De BK Conical Deluxe combineert topkwaliteit met energiebesparing. De panbody is prachtig hoogglans gepolijst en loopt conisch uit naar boven toe. De kookpannen zijn aan de binnenzijde voorzien van een handige maatverdeling.
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder