EENPANSMAALTIJD

Chili con Carne

Deze bonenschotel van Mexicaanse oorsprong is al jaren een basisgerecht in de Nederlandse huishoudens.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

10 - 20 minuten


INGREDIËNTEN

3 vastkokende aardappels
3 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
600 g rundergehakt
1 rode paprika, in stukjes
1 groene paprika, in stukjes
450 g tomaten, in stukjes
40 g tomatenpuree
1 el suiker
1/2 tl cayennepeper
1 tl Chilipoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1/2 tl zout
1 lauderblaadje
1 groot,blik bruine bonen (800 g), uitgelekt
20 g peterselie, fijngehakt


Bereiden:

Schil de aardappels. snijd in blokjes en kook ze in water met zout in 4-5 minuten beetgaar. Giet ze af.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien, knoflook en rode peper 3 minuten op laag vuur.
Voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur bruin en rul. Voeg de stukjes paprika toe en bak op middelhoog vuur 3 minuten.
Roer de stukjes tomaat, tomatenpuree, suiker, cayennepeper, chilipoeder, paprikapoeder, komijn, zout en het laurierblaadje door het gehakt en bak even mee.
Zet het vuur laag en laat mengsel nog 30 minuten pruttelen zonder deksel.
Voeg de uitgelekte bruine bonen en blokjes beetgaar gekookte aardappel toe en laat goed warm worden.
Strooi tenslotte de peterselie over het gerecht.

TIP:

Serveer met tortillachips.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder