HOOFDGERECHT

Chili con carne wraps

  • Aantal porties
  • 6 normale porties
  • Bereidingstijd
  • 60-70 minuten
  • Ingrediënten
    • 250 g zwarte bonen
    • 2 uien
    • 1 teentje knoflook
    • 1 rode paprika
    • 1 groene paprika
    • 500 g doorregen riblappen
    • 2 tl korianderzaad
    • 2 tl komijnzaad
    • 1 el gedroogde oregano
    • 2 tl paprikapoeder
    • 3 gedroogde rode pepertjes (piri piri)
    • 2 el olie
    • 100 g hamblokjes
    • 1 el honing
    • 1 blikje gepelde tomaten
    • 1 dl kokend water met 1 blokje runderbouillon
  • Materialen
  • Bereidingswijze


    Week de bonen een nacht in ruim water.
    Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika’s in repen en het vlees in blokjes van 3 cm.
    Maal het korianderzaad, komijnzaad, oregano, paprikapoeder en rode peper in een vijzel.
    Verhit de olie in een snelkookpan en bak hierin het vlees en de hamblokjes ± 3 min. tot het vlees bruin begint te kleuren.


    Voeg de honing toe en bak een minuutje mee. Schep de uien, knoflook, paprika en specerijen erdoor en bak alles samen 3 min. op hoog vuur.
    Voeg de gepelde tomaten, water en bouillon toe en schep alles goed door. Sluit de pan af met de deksel en breng aan de kook.
    Draai het vuur laag zodra de pan op druk is en laat 45 min. koken.
    Laat de pan 10 min. afkoelen en haal dan de druk eraf.
    Serveer de chili in een warme tortilla met geraspte kaas, koriander, bosui en crème fraîche.


    Dit recept is afkomstig van de website koken met kennis van Eke Mariën.

    Heb je vragen over
    onze producten?

    Lees verder

    JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

    Lees verder

    HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

    Lees verder