HOOFDGERECHT

Chili con carne met zwarte bonen

  • Aantal porties
  • 4 à 6 normale porties
  • Bereidingstijd
  • ± 25 minuten
  • Stooftijd
  • ± 90 minuten
  • Ingrediënten
    • 2 tl gemalen korianderzaad
    • 2 tl gemalen komijnzaad
    • 1 el gedroogde oregano
    • 2 tl (gerookt) paprikapoeder
    • 1 rode peper, zaden verwijderd, in ringetjes
    • 3 el olie
    • 750 g doorregen riblappen, in blokjes van 2 cm
    • 100 g hamblokjes
    • 1 el honing
    • 2 uien, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 blik tomaatblokjes (400 g)
    • 1 rode paprika, in repen
    • 2 dl kokend water met 1 blokje runderbouillon
    • 2 blikjes gekookte kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 groene paprika, in repen
    • 1 blikje gepelde tomaten
  • Materialen

Bereiden

Meng het korianderzaad, komijnzaad, oregano, paprikapoeder en rode peper in een bakje.
Verhit de olie in een Bourgogne braadpan en bak hierin het vlees en de hamblokjes ± 3 minuten tot het vlees bruin begint te kleuren.
Voeg de honing toe en bak een minuutje mee.
Schep de uien, knoflook, en specerijen erdoor en bak alles samen 3 minuten op hoog vuur.

Voeg de tomaatblokjes, water en bouillon toe en schep alles goed door.
Sluit de pan af met de deksel en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat het vlees 1,5 – 2 uur stoven op zacht vuur.
Schep de bonen en paprika door het gerecht en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder