GROENTE - HOOFDGERECHT

Broccolli in roomsaus

Geef broccolli wat extra’s mee met dit fantastische recept!

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

30 minuten


INGREDIËNTEN

750 gr. Broccoli
1 1/2 dl. Droge witte wijn
1 Theelepel zout
1 Ei
1dl. Slagroom
Zout en peper
Nootmuskaat

Bereiden:

Verwijder de uiteinden van de broccoli. Was de broccoli en snijd in roosjes. Snijd de stronk in kleine stukjes.
Breng in een pan de wijn met zout aan de kook, als de wijn kookt, voeg de broccoli toe en kook de groente in ca. 10 minuten gaar.
Splits het ei en roer de eierdooier los met 3 eetlepels van de slagroom.

Giet de broccoli af, bewaar ½ dl van het kookvocht.
Breng het kookvocht met de slagroom aan de kook.
Haal de room van het vuur, laat deze even afkoelen en roer het ei- roommengsel erdoor.
Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

TIP:

Doe de broccoli terug in de saus (de saus mag niet meer koken) en roer even door.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder