HOOFDGERECHT

Bloemkooltaart

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

20-30 minuten + 10 in de oven


INGREDIËNTEN

7-8 aardappelen
1 ui
1 bloemkool
400 gram gehakt
4 eetlepels kerriepoeder
200 gram geraspte kaas
400 ml kaassaus
2 eetlepels olijfolie

Bereiden:

  1. Kook en pureer de aardappelen.
  2. Maak de bloemkool schoon en kook deze totdat hij bijna gaar is.
  3. Snipper de ui en bak deze even in de olijfolie.
  4. Meng het gehakt met kerriepoeder, zout en peper. Maak hier vervolgens gehaktballetjes van en bak deze gaar.
  5. Zet de oven aan op 180 graden. Doe de puree langs de rand in de ovenschotel.
  6. Doe de gehaktballen in het midden en verdeel hier de ui over. Doe hier nu ook de bloemkool bij en schenk er de kaassaus overheen. Dek de schotel toe met geraspte kaas. Zet de schaal tien minuten in de oven en zet in de laatste twee minuten de grill aan.

TIP

Serveer met een tomatensalsa.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder