GROENTE - BIJGERECHT

Bloemkool met grijze garnalen

Met stomen behoud je meer smaak en vitaminen. Gestoomde bloemkool met garnalen is een verrassend lekkere combinatie.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 30 minuten


Voedingswaarde

1495 kj/360 kcal./12 g eiwit/ 33 g vet/4 g koolhydraten


INGREDIËNTEN

middelgrote bloemkool
2 middelgrote eieren
zout, versgemalen zwarte peper
50 gram boter
1 el peterselie, fijngehakt

Voor de saus

4 eetlepels mayonaise

3 eetlepels gezeefde tomaten
1 theelepel suiker
snufje cayennepeper
100 g Hollandse grijze garnalen


bereiden

Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze in een stoompan.

Breng in een waterpan zoveel water aan de kook, dat er nog 2 cm ruimte is tot de stoompan.

Leg de eieren in kokend water.

Hang de stoompan met bloemkoolroosjes boven het kokende water en zet het deksel erop.

Kook de eieren hard en stoom de bloemkoolroosjes in 8-10 minuten gaar.

Roer in een kom de mayonaise met de gezeefde tomaten, suiker, cayennepeper, zout en peper tot een saus en schep de garnalen erdoor.

Laat de bloemkool in de stoompan uitlekken.

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in kleine stukjes.

Smelt de boter in een steelpan en schep de stukjes ei en peterselie erdoor.

Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verdeel de bloemkool op een warme schaal en schep de garnalensaus erover.

Serveer met het eimengsel en gekookte aardappelen.

Download hier het recept



Lees hier het BK receptenboek "Stomen"

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder