HOOFDGERECHT

Biefstukreepjes in sojasaus

  • Aantal porties
  • 4 à 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • ± 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 200 g pandanrijst
    • ½ courgette
    • 2 shanghai paksoy
    • 1 gele paprika
    • 500 g biefstuk
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 3 cm gember, geraspt
    • 2 el maïzena
    • 3 el zonnebloemolie
    • 100 ml ketjap
    • 20 g bruine suiker (2 el)
    • 1 jalapeño peper, in ringetjes
    • 3 bosuitjes, in ringetjes
    • 2 tl sesamzaadjes, geroosterd

Bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snij de courgette met een mandoline of dunschiller over de lengte in dunne repen.
Haal de bladeren los van de shanghai paksoy en halveer de grote buitenste bladeren.
Snij de paprika in repen.

Snij de biefstuk in dunne reepjes.
Meng ze in een kom met de knoflook, gember, maïzena en een beetje zout.
Verhit de Infinity wok op hoog vuur en voeg 2 eetlepels van de olie toe.
Doe de biefstukreepjes erbij en roerbak ± 3 - 4 minuten tot het vlees bruin kleurt.

Voeg de ketjap en suiker toe en schep er goed door.
Breng het vlees met de saus tegen de kook en haal van het vuur.
Meng er de helft van de jalapeño peper en helft van de bosui door en doe over in kom.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak hierin de paksoy bladeren met de gele paprika ± 2 minuten.

Schep de courgette-linten erdoor en bak nog een minuutje mee.
Breng op smaak met een beetje zout.
Maak in het midden van 4 borden een hoopje rijst en schep hierop een beetje van de groenten en biefstukreepjes.
Lepel de sojasaus eromheen en garneer met de rest van de jalapeño en bosui.
Bestrooi met de sesamzaadjes.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder