SAUS

Bearnaisesaus

Klassieke Franse bearnaisesaus van droge witte wijn, peper, sjalotten, dragon, boter en eieren.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

10 minuten


INGREDIËNTEN

1 dl. Droge witte wijn
1 el. Fijngehakte sjalotjes
2 el. Fijngehakte verse dragon
1 dl. Goede azijn
2-3 Eidooiers
125 gr. Boter of margarine
Citroensap
Zout en peper

Bereiden:

Schenk de wijn in een pan en voeg de fijngesnipperde sjalotjes,dragon en azijn toe.
Laat de vloeistof tot 2/3 inkoken.
Laat even afkoelen.
Roer nu de losgeklopte eierdooiers met 35 gram boter in stukjes door het mengsel en verwarm au-bain-marie.

Blijf met een garde kloppen tot de saus gaat binden. Is de saus mooi dik, klop er dan de rest van de boter in kleine klontjes tegelijk door.
Maak de saus op smaak af met zout, peper en een scheutje citroensap.
Voeg vlak voor het opdienen nog wat verse dragon toe.
Dien de saus meteen op.

TIP:

Smaakt erg lekker over vis (bij zalmforel) en gekookte groenten als broccoli en asperges, maar is ook een klassieke saus voor bij de biefstuk.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder