GROENTE - HOOFDGERECHT

Asperge-aardappelen salade

Een oosters tintje aan dit gerecht.
Zowel warm als koud te eten, dus ook lauwwarm. Een lekker gerecht om te bereiden met een stomer.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

25 minuten


Voedingswaarde

1005 kj / 240 kcal. / 4 g eiwit / 7 g vet / 35 g koolhydraten


INGREDIËNTEN

200 g Roseval aardappelen
200 g groene aspergetips of groene asperges

voor de saus

2 el zonnebloemolie
2 sjalotten, in halve ringen
1 dl mirin (rijstwijn) of droge sherry
2 el ketjap manis
1 el oestersaus
2 el Chinese bieslook,
in stukjes van 1 cm
1 el geroosterd sesamzaad (4 el Japanse zoutzure gember)

Bereiden:

Boen de aardappelen onder stromend water schoon en leg ze in een stoompan. Verdeel de asperges in de andere stoompan.

Breng in de waterpan zoveel water aan de kook, dat er nog 2 cm ruimte is tot de stoompan. Hang de stoompannen met aardappelen en asperges boven elkaar boven het kokende water en zet het deksel erop. Stoom de asperges in 5-10 minuten beetgaar en neem deze stoompan weg. Stoom de aardappelen in nog 10-15 minuten gaar.

Spoel de asperges in de stoompan direct af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Laat de aardappelen in de stoompan op een bord afkoelen. Snijd ze in partjes. Verhit de olie in een wok en fruit de sjalot zachtjes glazig. Voeg de mirin of sherry, ketjap en oestersaus toe en kook dit mengsel ca. 2 minuten op matig hoog vuur in. Schep de aspergetips, aardappelpartjes en bieslook door de saus en verwarm het geheel al omscheppend nog ca. 1 minuut.

Schep de roergebakken asperges met aardappeltjes en saus in wijde kommen of diepe borden en strooi de geroosterde sesamzaadjes erover. Garneer met wat Japanse gember en serveer de rest van de gember er apart bij.


Lees hier het BK receptenboek "Stomen"

Download hier het recept

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder