NAGERECHT

Appelcompôte

Lekker fris nagerecht, dat gaat er altijd weer in!

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 35 minuten


INGREDIËNTEN

600 g moesappels (Goudrenetten)
1 eetlepel (el) verse gember,geraspt
1 tl vanillemerg (uit een potje)
5-6 el suiker
75 ml zoete witte wijn
100 g blanke amandelen
125 ml slagroom

Apparatuur

keukenmachine
handmixer

bereiden

Schil de appels, verwijder klokhuizen en snijd appels in stukjes.
Meng appelstukjes in een pan met gember, vanillemerg, 2 eetlepels suiker en wijn.
Breng aan de kook en stoof in 10 minuten zachtjes gaar. Roer tot een rulle compote, breng zo nodig op smaak met nog wat suiker.
Laat de compote afkoelen.

Maal in de keukenmachine 50 gram amandelen tot fijn meel.
Hak de resterende amandelen in stukjes.
Rooster amandelstuk­jes in een droge koekenpan goudbruin.
Neem pan van het vuur en roer 1-2 eetlepels suiker door amandelen.
Roer tot de stukjes amandel omhuld zijn met een laagje gesmolten suiker.
Doe amandelen over op een bordje en laat ze afkoelen. Hak ze als ze erg aan elkaar plakken in stukken.

Roer in een kom slagroom met amandelmeel en 2 eetlepels suiker door elkaar. Klop dit mengsel met de handmixer stijf.
Schep appelcompote in 4 glazen potjes en schep de amandelroom erop.
Garneer met de gesuikerde amandelen.

  • Kies voor gebruikers gemak

    De populaire BK Conical+ pannenserie combineert trendy design met gebruiksgemak.
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder