EENPANSMAALTIJD

Andijviestampot met spekjes

Een heerlijk Hollandse maaltijd, andijviestamppot!

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 25 minuten


Voedingswaarde

890 kj/212 kcal. / 33 g eiwit / 4 g vet/ 11 g koolhydraten


INGREDIËNTEN

1 krop andijvie
1 kg kruimige aardappelen
250 g gerookte spekblokjes
150 ml warme melk
nootmuskaat. vers geraspt
zout en peper


bereiden

Schil aardappelen en snijd ze in stukken.

Kook aardappelen in 3 cm kokend water mei wat zout afgedekt in 20 minuten gaar.

Was krop andijvie en sla goed droog. Leg krop op een snijplank en houd krop stevig vast.

Snijd krop vanaf het uiteinde van bladeren in brede repen. Laat de repen in een vergiet uit· lekken of maak ze in een slacentrifuge droog.

Verwarm spekjes in een kleine pan met een dikke bodem. Laat het vet eruit smelten en bak ze zachtjes knapperig bruin. Schep spekjes in een schaaltje.

Giet aardappels af en stamp ze met een stamper fijn. Roer ze met warme melk en 3-4 eetlepels spekvet tot een smeuïge puree. Breng de puree op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.

Schep andijvie hand voor hand door de warme puree en verwarm de stamppot al roerend tot de andijvie begint te slinken. Doe de stamppot over in een schaal en maal er wat peper boven. Strooi de spekjes erover.


  • Serveertips

    Schep de pasta in een diep bord en schep daarop de saus.
    Garneer met geraspte (Parmezaanse) kaas.
    Bon appétit

    Lees verder

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder