EENPANSMAALTIJD

Andijvie met appel

Met appel voeg je een fris-fruitige smaak toe aan de andijvie. De walnoot zorgt voor een stevige beet. Een makkelijk verrassend recept.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 25 minuten


Voedingswaarde

890 kj/212 kcal. / 33 g eiwit / 4 g vet/ 11 g koolhydraten


INGREDIËNTEN

1 kilo andijvie
1 theelepel zout
2 zoetzure appelen
2 theelepels maïzena
4 eetlepels gepelde walnoten
zout en peper
nootmuskaat


bereiden

Ontdoe de andijviestruiken van de lelijke bladeren en harde punten. Was de struiken andijvie in ruim koud water tot er geen zand meer te zien is.
Snijd de andijvie in grote repen, verwijder de laatste stronkjes.
Doe de andijvie met aanhangend water en zout in de pan en breng de groente snel aan de kook.

Leg de andijvie, zodra deze geslonken is om met een schuimspaan. Plaats de deksel op de pan en laat het in ca. 15 minuten gaar worden.
Schil ondertussen de appelen, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Voeg de appelblokjes bij de andijvie.
Meng de maïzena aan met 1 eetlepel kookvocht.

Bind het kookvocht met de maïzena.
Voeg de walnoten aan de andijvie toe en laat ze ca. 3 minuten doorverwarmen.
Breng de andijvie op smaak met zout, peter en nootmuskaat.

  • Bereid andijvie in een grote pan

    Kies voor bereiding van andijvie een grote pan. Tijdens het koken slinkt de groente waarna het makkelijk te verwerken is.
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder