NAGERECHT

Advocaat bosvruchten bavarois

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • 3 kwartier + 2 uur in de koelkast
  • Ingrediënten
    • 250 gram bosvruchten (diepvries) + wat voor bovenop
    • 3 blaadjes gelatine
    • 1 eidooier
    • 200 ml slagroom
    • 125 gram advocaat
    • 60 gram mascarpone
    • 85 gram suiker
  • Materialen

Bereiden

Week twee blaadjes gelatine in koud water.
Breng de bosvruchten met 50 gram suiker aan de kook. Haal van het vuur en los hier al roerend de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Zet apart om af te koelen, af en toe omroeren.
Klop met de mixer de slagroom stijf in de koude kom en zet in de koelkast.
Week 1 blaadje gelatine in koud water.

Klop de eidooier met 35 gram suiker luchtig met een koude garde. Roer de mascarpone erdoor.
Verwarm de advocaat zachtjes in de magnetron en los er daarna, al kloppend, de gelatine in op.
Meng met de mascarponemassa en laat even afkoelen. Spatel nu de helft van de stijfgeklopte slagroom erdoor en verdeel over whiskyglazen. Zet twintig minuten in de koelkast.
Spatel nu de rest van de slagroom door de bosvruchtenmassa en verdeel over de whiskyglazen. Zet tenminste twee uur in de koelkast.

Opdienen met wat bosvruchten op de bavarois.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder