AARDAPPELGERECHT

Aardappelen met kruidenkwark

Eenvoudig te bereiden gerecht met een verrassende smaak.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 25 minuten


INGREDIËNTEN

8 grote aardappelen
ca. 200 gram kwark
halve ui
half bosje peterselie
zout
peper

bereiden
  1. Boen de aardappelen met schil goed schoon onder koud stromend water.
  2. Breng de aardappelen aan de kook met water en zout gedurende 20 minuten.
  3. Vermeng ondertussen de kwark met de gepelde en geraspte ui en de gewassen en kleingesneden peterselie.
  4. Breng de kruidenkwark op smaak met wat zout en peper.
  5. Giet de aardappelen af en kruis ze aan de bovenkant in.
  6. Trek de schil voorzicht een stukje los, maak met een theelepeltje een kuiltje in de aardappelen en schep in elke aardappel wat kruidenkwar.
  7. Serveer de rest van de kruidenkwark er apart bij.

 

  • Handig met glazen deksel

    De glazen deksel is stootvast. Je kunt het kookproces volgen zonder de deksel op te tillen: geen energie verlies en veiliger koken.
    Afgebeeld de BK Conical Cool Glas.

    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder