Skip to main content

Nu gratis bestekset bij Bourgogne!

Gratis verzending vanaf €50

Gratis retourneren binnen 50 dagen

Recept

Pompoensoep

45 minuten
6 - 8 personen
Sites-BK-NL-Site

Ingrediënten

  • 1 pompoen (1 à 1,5 kg)
  • 4-tal wortelen
  • 4 cm verse gember 
  • 1 grote ui 
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 1 el currypoeder

Voorbereiding

Stap 1

Was de pompoen en snij hem zonder te schillen in blokjes van 2 à 3 cm. Doe hetzelfde met de wortelen. 

Stap 2

Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. 

Stap 3

Schil de gember en rasp zo’n 4 cm fijn. Voeg ook het currypoeder toe en laat even meestoven. 

Stap 4

Voeg na enkele minuten de stukken wortel en pompoen toe en laat opnieuw enkele minuten stoven. 

Stap 5

Schenk 1 liter water bij de groenten en voeg de bouillonblokjes toe. Laat het geheel 20 minuten garen op een zacht vuur. 

Stap 6

Als de groenten zacht zijn, kan je de soep pureren met een staafmixer. Voeg eventueel nog water aan toe naar smaak.

 

Tip

Garneer indien gewenst met wat room en serveer met vers brood.  

global.nocontent