Materialen van BK

Tri-ply

Tri-ply is een drielaags- constructie en bestaat uit een buitenlaag van 18/0 roestvrij staal of koper en een binnenlaag van 18/10 roestvrij edelstaal, waartussen een laag versmolten aluminium is aangebracht. Het Tri-ply materiaal loopt vloeiend over vanuit de bodem naar de zijkanten van de pan tot aan de rand. Tri-ply rvs of Tri-ply koper zorgt voor een snelle opwarming van de pan en perfecte warmtebeheersing. Koperen pannen zijn voorzien van een beschermlaag. Deze voor het eerste gebruik met kokend water afwassen. Koperen pannen zijn niet vaatwasserbestendig. De Gastronomic en de Conical Deluxe zijn pannenseries die vervaardigd zijn uit Tri-ply.

 

Roestvrij edelstaal

In 1960 bracht BK haar eerste roestvrij edelstalen ­pannen in de winkels onder de naam BK Karaat. U vindt ze, weliswaar aangepast aan de hedendaagse kwaliteitseisen, nog steeds in ons assortiment.

In de loop der jaren zijn er nogal wat andere modellen -zoals Q-linair Master, Q-linair Classic, Conical+, Apple+, Excellent, Profiline, Exclusief, Solid en Conical Deluxe- bijge­komen. Ook voor de Fluitketels, de BK Keukenhulpen en de Lifestyle keukenhulpen gebruikt BK roestvrij edelstaal 18/10.

Het materiaal dat BK gebruikt voor haar pannen en keukenhulpen bestaat uit een verbinding van staal met 18% chroom en 10% ­nikkel. Daarmee kunt u alle mogelijke gerechten koken. Dus ook die met een hoog zuurgehalte. Roestvrij edelstaal is een zeer duurzaam materiaal dat niet roest en vaatwasserbestendig is. De panbodems zijn vervaardigd van magnetisch 18/0 roestvrij staal met een aluminiumlaag tussen het staal. Aluminium zorgt voor een perfecte warmteverdeling en behoudt de warmte, wat energiebesparend werkt. De combinatie van magnetisch 18/0 roestvrij staal en aluminium maakt BK pannen tevens geschikt voor inductie.

 

Gebruikssporen in RVS kookpannen
Bij veelvuldig gebruik van stalen keukenhulpen, zoals stampers of (Staaf)mixers, kunnen er krassen ontstaan in uw pan. Regenboog verkleuring en witte vlekjes komen voor. Dat wordt veroorzaakt door een reactie van zetmeelhoudende producten zoals aardappelen en pasta’s ed met water (kalk) en warmte en RVS. Deze vlekken kunnen gemakkelijk verwijderd worden met een scheutje schoonmaakazijn. Boenen hoeft niet, de azijn hoeft alleen door de pan ‘omgeschud’ te worden.

 

Terracotta

Aardewerk van rode gebakken klei wordt in de Slowcookers gebruikt. Het ene gedeelte van de Slowcookers is onbehandeld, het andere is witgeglazuurd. Aan allebei de kanten bevinden zich siliconen ringen. Kijk voor meer informatie daarover onder siliconen.

Omdat koken met de Slowcooker op stoombasis gebeurd en het aardewerk water absorbeert, moet het aardewerken gedeelte van de Slowcooker eerst 10 minuten in koud water weken. Aardewerk kan niet tegen grote temperatuurverschillen. Plaats de Slowcooker daarom altijd in de oven voordat u deze aanzet. Voorverwarmen is niet nodig en kan zelf de Slowcooker doen barsten. De ringen dienen als buffer wanneer de Slowcooker uit de oven komt, niet de Slowcooker zonder bescherming op een koudere ondergrond zetten. Dit uiteraard om dezelfde reden, dat de Slowcooker kan barsten.

 

Siliconen

Siliconen- gebruikt in de siliconen keukenhulpen, het antispatdeksel, de Slowcooker, de Balans spatels en de Easy Tools - is een soort rubber dat flexibel, duurzaam, voedselveilig en zeer geschikt is voor gebruik in oven tot 220˚C en magnetron (de siliconen spatels zijn hittebestendig tot 480˚C). Maar het kan ook prima in de vriezer (tot -50˚C). Siliconen rubber is een puur materiaal en bevat geen stabilisatoren of weekmakers.

Siliconen producten zijn geproduceerd uit 100% siliconen geschikt voor levensmiddelengebruik, dat vele voordelen biedt boven traditionele metalen vormen. De voordelen zijn bijvoorbeeld dat producten niet blijven kleven, bacterie- en schimmelgroei niet wordt bevorderd en de producten geur- en smaakresistent zijn. Alle producten zijn ontwikkeld om te voldoen aan alle geldende standaards welke van (horeca)keukens, koksscholen en bakkerijen worden geëist.

 

Aluminium

Voor het produceren van koekenpannen wordt meestal aluminium gebruikt. Dit komt omdat een aluminium koekenpan een erg fijn en gelijkmatig bakresultaat geeft. Aluminium pannen zijn licht van gewicht, gemakkelijk te hanteren, bieden een goede warmteverdeling en ze zijn eenvoudig te onderhouden.

BK voorziet haar antiaanbak pannen aan de buitenzijde van een duurzame coating. De Easy pannenserie is aan de binnenzijde voorzien van een duurzame antiaanbaklaag. De Balans+ pannen zijn voorzien van een hittebestendige Thermolon® coating, die milieuvriendelijk geproduceerd is. In de 2-ply en Tri-ply pannenseries, als de Robust en de Conical Deluxe, zit eveneens aluminium verwerkt.

 

Antiaanbaklaag

Dankzij de fantastische antiaanbak eigenschappen van Platinum Plus en Classic Plus kunt u met de Easy Induction, Easy Fry, Easy Basic, de Robust 2-ply koekenpannen alsmede de Easy Cooking pannen zelfs de moeilijkste gerechten probleemloos bereiden. De echte antiaanbaklaag van DuPont herkent u aan de verschillende kwaliteitslabels.

 

Keramische anti aanbaklaag

Deze anti aanbaklaag is de eerste anti aanbaklaag die gebaseerd is op de revolutionaire keramische nano non-stick technologie. Deze anti aanbaklaag bevat geen synthetische chemicaliën. Deze nieuwe technologie is in de Balans+ pannen verwerkt. De keramische laag is milieuvriendelijk en er is minder energie gebruikt bij het aanbrengen van de anti aanbaklaag . Tijdens productie wordt er minder CO2 uitgestoten. Tijdens gebruik komen geen schadelijke gassen vrij bij het bakken op hogere temperatuur.

De pannen met deze coating zijn daardoor ook geschikt voor temperaturen tot 450ºC. Dit zorgt voor een verkorte baktijd en zo blijven smaak, vitaminen en eiwitten beter behouden. Vis of vlees blijft niet meer in de pan kleven, zodat uw gebakken producten netjes geserveerd kunnen worden.

Om zo lang mogelijk van de pannen met deze coating te genieten, adviseert BK deze pannen met de hand af te wassen en daarbij een mild wasmiddel te gebruiken.