Hoe maak ik mijn koekenpan of braadpan het beste schoon?

Niet alle koekenpannen en braadpannen mogen in de vaatwasser. Wil je jouw pannen zo lang mogelijk mooi houden? Was ze dan met de hand af met een warm sopje.

Nog een paar tips:

    • Reinig een nog hete pan nooit met koud water hierdoor kan een thermoshock ontstaan. Dit kan tot gevolg hebben dat de bodem van de pan krom, hol of bol komt te staan.

    • Laat de pan altijd eerst afkoelen.

    • Gebruik altijd houten of plastic spatels, welke niet scherp zijn.

    • Snijden in de pan wordt sterk afgeraden!

    • Als je de pannen stapelt op andere pannen gebruik dan altijd een bescherming tussen de pannen zodat deze elkaar niet kunnen beschadigen.


 

Heb je een gietijzeren pan?


Smeer de pan dan af en toe in met wat vet of olie zoals sla- of kokosolie. Liever geen olijfolie, dit kan inbranden bij hoge temperaturen. Gebruik bij het bakken of braden altijd voldoende olie of boter.