SALE – tot 40% korting
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 50 dagen
Je hebt {0} items toegevoegd
Totaal (incl. BTW)
0,00
Stap 1
Sla eerst de kalkoenborst plat.
Stap 2
Meng de karnemelk met de rum, nootmuskaat, kaneel, het anijszaad en de kruidnagels tot een marinade en laat de kalkoenborst hierin een nachtje marineren.
Stap 3
Rasp de clementine en pers het sap eruit. Meng de cranberries, de basterdsuiker, het water, de gember en de tijm met de rasp en het sap van de clementine in een pannetje. Breng dit aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Roer de cranberries stuk met een houten lepel en laat afkoelen.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 5
Schil de aardappelen en snij ze in parten.
Stap 6
Pel de sjalotten en snij ze in vieren. Pers ook de knoflookteentjes uit in ene knoflookpers.
Stap 7
Doe de aardappelen, sjalotten en knoflook in een ovenbestendige braadpan. Besprenkel dit met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Strooi hier vervolgens het griesmeel overheen.
Stap 8
Spoel de kalkoenborst af en dep deze droog.
Stap 9
Leg het vlees met het vel naar onder op een plank. Breng een laagje cranberrysaus aan op de binnenkant van de borst. Rol de borst op tot een rollade en bind op met touw.
Stap 10
Leg de kalkoenborst op de groenten en zet een 1 uur en 10 minuten in de oven. Laat op z'n minst 15 minuten rusten voordat je de kalkoen aansnijdt.
Stap 11
Breng de kalkoen nog op smaak met wat peper en zout, en genieten maar!
Klassiek en culinair
De pan voor de echte Bourgondiër
Een verhaal van innovatie