DE VOORDELEN VAN HET KOKEN OP INDUCTIE

Steeds meer mensen stappen over naar koken op inductie. Maar wist je dat koken op inductie ook vele voordelen heeft? Hieronder staan een aantal voordelen uitgelegd.

VEILIG
Een inductiekookplaat is veiliger dan een gasfornuis. Dit heeft te maken met het feit dat er geen sprake is van een open vuur. Daarnaast warmt een inductiekookplaat pas op zodra er een pan op de desbetreffende kookzone staat. De inductiekookplaat is dus niet warm zonder pan. Daarnaast zit er vaak een kinderslot op een inductiekookplaat.

MAKKELIJK SCHOONMAKEN
Een groot voordeel van een inductiekookplaat is dat deze kookplaat gemakkelijk schoon te maken is. Deze kookplaat heeft in tegenstelling tot een gasfornuis, geen opstaande gaspitten. Hierdoor kan je de kookplaat makkelijk schoonmaken met een kookplaatreiniger en doekje. Wil je meer weten over het reinigen van je kookplaat? Lees dan hier verder.

ENERGIEZUINIG
Wist je dat je een liter water op inductie ongeveer twee keer zo snel aan de kook brengt als op gas, en drie keer zo snel als op keramisch? Koken op inductie bespaart energie! Dit komt doordat de energie efficiënt wordt gebruikt bij een inductiekookplaat. Bij koken op gas gaat vaak energie verloren doordat het gas en de warmte langs de pan verdwijnt.

MAKKELIJK IN GEBRUIK
Een ander voordeel van inductie koken is dat het gemakkelijk in gebruik is. Doordat de warmte-intensiteit in cijfers wordt weergeven op de kookplaat kan je goed de warmte regelen. Daarnaast reageert een inductiekookplaat snel op deze veranderingen.