Dit jaar zullen velen van ons de vakantie in eigen land doorbrengen en misschien zelfs wel Nederland gaan herontdekken. Maar wij kunnen je vertellen: je hoeft niet per se naar het buitenland op vakantie te gaan om je in een ander land te wanen. De komende vijf weken neemt BK je mee op reis. Zo delen wij typische gerechten uit het desbetreffende vakantieland en lichten wij elke week een nieuwe actie uit op deze pagina.

Frankrijk

De Franse keuken staat bekend om zijn vele diverse gerechten. Deze diversiteit is ook weer in de verschillende Franse regio's terug te zien. De noordoosterlijke Franse keuken is een afgeleide van de Duitse keuken. Bier, worst en zuurkool kom je dan ook in deze Franse regio veel tegen. Het zuidoosten van Frankrijk, de Provençaalse keuken, maakt weer veel gebruik van kruiden, olijfolie en tomaten.

Andere gerechten waar de Franse keuken bekend om staat zijn de stoofgerechten. De braadpan staat uren op het vuur te pruttelen en de keuken wordt gevuld met heerlijke geuren. Ook een Franse uitensoep mag niet ontbreken bij een bezoek aan Frankrijk. Maak zelf croutons door een stuk brood op te bakken in wat olijfolie in een koekenpan of pak de grillpan en bak een stuk stokbrood aan beide kanten krokant. Beleg vervolgens met een heerlijke Franse kaas.

Gratis BK Solutions Karaf

Gratis BK Solutions Karafset

Actie: Bij besteding vanaf €75 ontvang je een gratis BK Solutions Karafset.
Looptijd: Deze actie loopt van maandag 17 augustus tot en met zondag 23 augustus.

Shop nu en ontvang een gratis BK Solutions Karafset!

Franse gerechten

Amerika

Amerika kent vele verschillende klimaten, wat ook weer terug te zien is in de verschillende keukens. Denk bijvoorbeeld aan het zuiden van Amerika, wat bekend staat om de warme keuken. Kipgerechten die in een ovenschaal of braadslede met groenten uit de oven worden bereid of een stoofpot die uren lang staat te pruttelen in een braadpan. Deze gerechten zie je veel in deze regio terugkomen. In de staten die aan de kust liggen zie je vooral schaal- en schelpdieren op het menu! Deze gerechten worden vaak bereid in grote pannen, bijvoorbeeld de BK Bourgogne braadpan! Waar men ook vaak aan denk bij de Amerikaanse keuken: BBQ! Niet alleen verschillen de specialiteiten per regio, ook worden er speciale BBQ-wedstrijden georganiseerd.

Invloeden uit andere landen zijn ook terug te vinden in de Amerikaanse keuken. Amerikanen zijn bijvoorbeeld dol op pizza, al werd de traditionele dunne bodem zoals de Italianen dit bereiden, omgetoverd naar een pizza met dikke bodem. Ook Nederlandse gerechten en lekkernijen zijn terug te vinden in Amerika, al zijn de recepten iets aangepast. Denk bijvoorbeeld aan de oliebol, dit is de voorganger van de donut!

WIST JE DAT

De Amerikaanse keuken staat ook bekend om grote porties. Het kleinste formaat van wat men serveert in een restaurant in Amerika komt overeen met een normale of zelfs grote portie in Nederland! Wil jij thuis zelf een Amerikaans diner op tafel zetten? Dat vereist een grote pan! Deze week shop je grote pannen met 20% korting.

Gratis Afgiethulp

20% korting op grote maten pannen

Actie: Ontvang 20% korting op geselecteerde grote maten pannen.
Looptijd: Deze actie loopt van maandag 10 augustus 2020 tot en met zondag 16 augustus 2020

Shop nu met 20% korting!

Amerikaanse gerechten

Italië

De Italiaanse keuken kom je tegenwoordig overal ter wereld tegen en is razend populair. De gerechten worden gekenmerkt door verse en lokale groenten waardoor de smaken extra goed tot hun recht komen. De Italiaanse keuken verschilt per regio. Gerechten die door heel Italië (en ver daarbuiten) worden gegeten, zijn pizza en pasta. Ook laat de Italiaanse keuken zich inspireren door andere landen, neem bijvoorbeeld spaghetti met meatballs waar de Amerikaanse keuken de Italiaanse keuken ontmoet.

Pizza's en pasta's bereid je gemakkelijk zelf in een grote kookpan of koekenpan. Als je een pizza gaat bereiden in een koekenpan, let er dan wel op dat deze geschikt is om in de oven te plaatsen! Bekijk hieronder de koekenpannen en kookpannen die niet mogen ontbreken in de Italiaanse keuken!

WIST JE DAT

Hoe eet jij jouw pasta? Wist je dat echte Italianen hun pasta met alleen een vork eten?

Gratis Afgiethulp

Gratis BK Mr. Gripper Afgiethulp

Actie: Pasta afgieten wordt nog makkelijker met de BK Mr. Gripper Afgiethulp. Deze afgiethulp ontvang je gratis bij elke bestelling (onderdelen uitgesloten).
Looptijd: Je ontvangt een gratis BK Mr. Gripper Afgiethulp van maandag 3 augustus tot en met zondag 9 augustus.

Shop nu en ontvang een gratis BK Mr. Gripper Afgiethulp!

Italiaanse gerechten

Nederland

Het veeteelt en de landbouwgeschiedenis van Nederland vormt nog steeds een inspiratiebron voor de Nederlandse keuken. Het welbekende AVG'tje (Aardappels, Vlees en Groenten) staat dan ook nog bij veel gezinnen nog dagelijks op het menu. De koekenpan en een kookpan zijn dan ook veelgebruikte pannen in de Nederlandse huishoudens. Ook heeft de Nederlandse keuken zich in de loop van de jaren steeds meer laten inspireren door andere keukens. Denk bijvoorbeeld aan nasi- en bamigerechten, welke in de loop van de tijd razend populair zijn geworden. Een wok (of wokpan) is dan ook tegenwoordig in elk keukenkastje te vinden. Heb je ondertussen trek gekregen? Bekijk dan hieronder drie typisch Nederlandse recepten met een twist!

Ben je op zoek naar en echte Nederlandse pan? In 1926 was BK in Nederland die geëmailleerde pannen op de markt bracht. Sinds dat moment is BK onafgebroken aan de verfijning van dit design blijven werken. Neem bijvoorbeeld de BK Fortalit en de BK Indigo Collection. De geëmailleerde pannen zijn verkrijgbaar in verschillende trendkleuren en maten, zijn krasvast, oersterk en staan prachtig op elk fornuis en elke tafel. Bekijk hieronder deze geëmailleerde braadpannen!

Gratis Shopper

Gratis BK Shopper

Actie: De ingrediënten voor deze recepten shop je nu nog makkelijker met de BK Shopper. Deze BK Shopper ontvang je gratis bij elke bestelling (onderdelen uitgesloten).
Looptijd: Je ontvangt een gratis BK Shopper van maandag 27 juli tot en met zondag 2 augustus.

Shop nu en ontvang een gratis BK Shopper!

Nederlandse gerechten