Overstappen Op Inductie!

Nederland stapt massaal over van gas op inductie. Het merendeel van de verkochte kookplaten is inmiddels een inductiekookplaat. Er zijn veel vragen over het overstappen naar het koken op inductie en inductiegeschikte pannen. Want hoe weet je bijvoorbeeld of je pan inductie geschikt is?

Ook is er bij de aanschaf van een nieuwe kookplaat vaak de aanvullende wens; nieuwe pannen voor op het fornuis! BK heeft een ruim inductiegeschikt assortiment. Hieronder vind je informatie die van belang is zijn wanneer jij overstapt op inductie.

Hoe werkt koken op inductie?

Is mijn pan inductie geschikt?

De bodem van een pan moet magnetiseerbaar zijn, hierdoor kan er inductie worden opgewekt. De pannen van BK gebruikt hiervoor altijd 18/0 RVS in de bodemplaat van kookpannen. Zodra je de pan op de inductiekookplaat zet, zorgt elektromagnetische straling ervoor dat de bodem van de pan wordt verwarmd. De inductiekookplaat zelf blijft koud, enkel de pan wordt warm.

IS MIJN PAN GESCHIKT VOOR INDUCTIE? DOE DE BK INTODUCTIE TEST

BK heeft de INTODUCTIE test ontwikkeld. Met deze test kan je gemakkelijk zelf testen of jouw pannen geschikt zijn voor een inductiekookplaat. Hiervoor moet je de onderstaande stappen volgen:

Is mijn pan inductiegeschikt?

1. Is de onderzijde van de pan vlak?
2. Zitten er geen braampjes aan de onderzijde van de pan? Indien je pan braampjes heeft aan de onderkant van de pan kunnen er krassen ontstaan op de glasplaat.
3. Blijft een magneetje langer dan 5 seconden aan de pan plakken?

Indien je alle vragen met 'ja' kan beantwoorden, is je pan geschikt voor het koken op inductie!

WAAROM WERKT MIJN PAN NIET GOED?

Waarom werkt mijn pan niet goed?

Een kook- of koekenpan werkt het beste wanneer je deze plaatst op een zone met dezelfde diameter als de bodem van de pan. Indien je geen passende kookzone hebt op jouw kookplaat, zet dan de kook- of koekenpan op een zone die kleiner is dan de pan. Heb je geen kleinere kookzone? Zet dan de pan iets over de rand van de kookzone, op deze manier kan de pan alsnog contact maken met de inductiekookplaat.

Bekijk hier het gehele inductiegeschikte assortiment van BK