Heb je onlangs een nieuwe keuken gekocht met een 'afzuigkap' geïntegreerd in de kookplaat? BK heeft kookpannen die ervoor zorgen dat de kookdamp sneller in de afzuiger verdwijnt. Het zogeheten downdraft systeem is een van de laatste ontwikkelingen op het gebied van keukenapparatuur. Dit systeem vervangt de afzuigkap boven de kookplaat. Sommige downdraft systemen schuiven uit de inductiekookplaat wanneer je gaat koken, terwijl anderen in de inductiekookplaat zijn ingebouwd.


Het downdraft systeem heeft verschillende voordelen:

  • Minder lawaai;
  • De kookdampen worden sneller afgezogen;
  • Door het strakke design past dit afzuigsysteem perfect in een moderne, landelijke of klassieke keuken!

Omdat de kookdampen bij de meeste pannen omhoog worden gestuurd, kan het zijn dat je niet optimaal gebruik maakt van het systeem. Hieronder worden een aantal BK producten uitgelicht. Deze producten zijn zo vormgegeven dat het de dampen richting het afzuigsysteem stuurt.

BK Premium+

BK Premium+ pannenserie

De BK Premium+ is een robuuste pannenserie met een opvallende glooiing. De vrijgekomen dampen worden hierdoor richting de afzuiging geduwd. De kans dat er hierdoor geuren ontsnappen, neemt hierdoor af.


Lees hier meer over de BK Premium+ serie

BK Easy Siliconen Glasdeksel

BK Easy Siliconen Glasdeksel

De BK Easy Siliconen Glasdeksel is geschikt voor de hapjes- en koekenpannen uit de BK Easy serie. Deze deksel is voorzien van twee inkepingen aan beide kanten van de deksel. Hierdoor worden de dampen en geuren die ontstaan tijdens het koken, aan de zijkant van de pan afgeleid.

Bekijk hier de BK Easy Siliconen Glasdeksel

BK Wave

BK Wave pannenserie

De BK Wave is een elegante pannenserie voorzien van een slimme afgietfunctie. Deze functie zorgt er voor dat naast het veilig afgieten de geuren en dampen direct naar het afzuigsysteem worden gestuurd.

Lees hier meer over de BK Wave serie